טיפולי מגע
רפואה משלימה | רפלקסולוגיה | דיקור
התמחויות ורפואה משלימה
מטפלת בכירה במסגרות שונות משנת 2002
- אסיסטנטית של המורה דניאל גלבוע
- מטפלת בקופת חולים מכבי טבעי – שיאצו ועיסוי בשמנים.
- סדנאות של גרייה חושית ומגע במעון חברת נעורים – מעון סיעודי לאנשים עם מוגבלויות.
- קליניקה פרטית לרפואה משלימה משנת 2006
התמחויות ברפואה המשלימה:
- מטפלת בכירה ברפואה משלימה עם התמחות בטיפולי מגע
- שער אפריים – טיפול בגרייה חושית וסדנאות לא.נשים המאושפזים שם, פגועי הנפש וניצולי השואה,
- עיריית פתח תקווה – "המגע הנכון" – סדנאות לנערות במצוקה, אותן יצרתי במיוחד, עבור פרויקט של מחלקת הרווחה.
דרכם למדתי את הנערות את המגע המרפא (בניגוד למה שרבות הכירו מחוויות פחות נעימות מבית) ממקום של הקשבה, ריפוי ודרך מעגלי שיח ושיתוף, כמובן שבליווי ונוכחות של עובדת סוציאלית . - אף פעם לא הפסקתי לטפל אחד על אחד וכיום אני מקבלת מטופלות פרטיות בקליניקה הפרטית שלי שבעמק חפר.
- קיימתי במשך שנים רבות סדנת מגע באירועים מיוחדים לקבוצות או זוגות
- מפגשי עיסוי תינוקות לאמהות ולבייבי שלהן – תמיד מרגש.
הגישה שלי וסוגי הטיפולים
בפן האישי שלי כמטפלת:
כל טיפול מתחיל מלשבת עם ומול המטופלת, להסתכל לה בעניים ולשאול אותה שלוש שאלות: "מה שלומך? למה באת אלי? ומה נחוץ לך ממני"? ואז לתת לתשובות להישמע באמת, אני רוצה לתת למטופלת מקום נוח ומאפשר לשיתוף עד כמה שנכון ומתאים לה, ולהיות שם איתה ועבורה, לראות אותה מתוך הלב שלי ולא רק מתוך אבחון שמגיע מהידע והניסיון שרכשתי לי, והכל עם כמה שפחות שיפוטיות או ביקורת .
ורק לאחר מכן, אחרי שיחת התשאול, נחליט ביחד על סוג הטיפול שיהיה הכי מדויק עבורה לאותו היום או בכלל לסדרת הטיפולים שבה היא תבחר להיות מטופלת.
ואז ניגש אל מרחב הטיפול הפיזי ואני אנחה אותה למצוא את המנח הכי אופטימלי בעבורה להניח את גופה ואבקש ממנה לקחת נשימה עמוקה ולנסות לתת לגוף, עד כמה שהיא יכולה, להרפות ולהתמסר למיטה או למזרן עליו היא שוכבת .
גם אני אקח לי נשימה עמוקה ואתחבר לרגע, אנשום יחד איתה ואתפלל בכל ליבי שידיי יהיו הכי מדויקת וקשובות לאורך כל הטיפול אליה, שאהיה נקייה ממחשבות אישיות, פנויה וקשובה רק לגופה שלה ולנפשה.
כל פעם מחדש, וזה לא יאומן כי אני עושה את זה כבר 20 שנה, אני מתרגשת וסקרנית לדעת מה אפגוש בטיפול? "איזה סרט אני אראה וארגיש הפעם" וכן, גם אם זו מטופלת וותיקה שלי שאני מטפלת בה כבר 10 שנים, כיון שכל פעם שאותה האישה מגיע לטיפול היא מגיע אחרת, גופה ונפשה משתנים כל הזמן עם החיים והנסיבות, לאורך השינויים ההורמונליים החודשיים ובכלל ( והאמת שכמוה כמוני מין הסתם) ולכן כל טיפול שהעניק, גם אם זה אותו הטיפול בדיוק, ירגיש לה ולי אחרת, ויהיה יחיד ומיוחד באותו הרגע, אם זה בתחושה, בעומק שלו, בדיוק, בהתמקדות הגופנית ובמה שיעלה בנפשה וברגשותיה לאורך ובסוף הטיפול. ולכן כנראה שאני לא משתעממת ולא אשתעמם אף פעם לטפל בשיאצו. וכמו שהמורה שלי דניאל גלבוע תמיד היה אומר:
"טיפול שיאצו זה כמו החיים, לפעמים נעים , לפעמים כואב ולעיתים סתם"
הטיפול מתבצע בלבוש מלא (כדי לא לצבוט את גופו/ה של המטופל/ת) ומשלב לחיצות של אגודלים ,אצבעות, מרפקים, אמות וברכיים של המטפל על גופו של המטופל על ידי העברת משקל בקצב קבוע, איטי ועמוק ולכן מתבצע על מזרן מיוחד שפרוס על הריצפה או על מיטת טיפולים נמוכה.
טיפול השיאצו מתאים ואף מומלץ ביותר גם לנשים בהריון תקין, ומיטיב עם כאבים ועומסים על האגן והגפיים, משפר את זרימת הדם ואת התחושה הכללית מסייע בהורדת הילוך ובשינה טובה בלילה וכמו כן הוא עוזר לאישה להתחבר, על ידי המגע המרפא, לגופה המשתנה ולעובר הגדל בבטנה.
בפן האישי שלי כמטפלת:
הטיפול תמיד יתחיל בשיחת תשאול,
אבדוק מה התלונה העיקרית של המטופלת ונכניס יחד כוונה לטיפול. כיוון שלטיפול הרפלקסולוגיה קיים פן מאוד אנרגטי.
לאחר מכן אוודה שנוח לאישה ואניח כריות היכן שצריך, בדרך כלל מתחת לברכיים ולראש, על מנת לתת תמיכה מקסימלית של הרפיה ונוחות לגב ולגוף באופן כללי.
ואז לפני שבכלל אתחיל לגעת בה אני אתבונן בכפות הרגליים שלה, כיון שהן יכולות לספר לי כל כך הרבה על מצבה הפיזי והרגשי של האישה כמו גם לפעמים על עברה ומה שהיא נושאת איתה. אסתכל על מנח הרגליים, הצבע לאורך הרגל, צורת האצבעות, עור קשה וכו' ורק אז אקח נשימה עמוקה ואתחיל את טיפול המגע.
לפעמים לפי תחושת בטן פנימית או ההכרות שלי עם האישה אשתוק לאורך כל הטיפול אבל לפעמים אשאל אותה שאלות לפי מה שאני רואה ומרגישה בכף הרגל שלה, ואצור שיח טיפולי שיכול לקחת את האישה למקומות עמוקים יותר של ריפוי והבנה גופנית ורגשית שלה עם עצמה מה שיעניק ערך מוסף לטיפול.
איך ומה קורה בטיפול:
הרפלקסולוגיה היא טיפול הוליסטי, לא פולשני, מרגיע ונינוח ולכן הוא מתאים לרוב האנשים, החל מתינוקות, נשים בהריון ועד לגיל הזהב. הטיפול מתבצע כשהמטופלת שוכבת בנינוחות והרפיה על מיטת טיפולים. המגע בכף הרגל, יכול להיות עיסוי עדין ונעים, מישוש, מתיחות ולישה ויכול להגיע ללחיצות אינטנסיביות ממוקדות וחזקות שמביאות בסופו של הטיפול להקלה ותחושה טובה שמביאה איתה אף תחושה של ריחוף והרפיה עמוקה.
בטיפול הרפלקסולוגיה יש התמקדות רבה במערכות הגוף השונות והסירקולציה הכללית של דם ואנרגיה, ולכן מסייע רבות בבעיות בריאותיות ונפשיות.
*טיפול הרפלקסולוגיה עוזר לשמירה על מנגנון הבקרה העצמית של הגוף, ומחזיר לגוף את האיזון הפנימי שלו. דרך הטיפול והמגע בכפות הרגליים, ניתן לטפל במקום הכואב מבלי לגעת בו ישירות ולכן הוא עוזר לכאבים ומכאובים שונים בצורה יעילה בלי לגרום לנזק או כאב נוסף
ארומותרפיה בשילוב עיסוי רפואי
הרבה מטופלות שלי נכנסות אלי לקליניקה והמשפט הראשון שיוצא להן מהפה עוד לפני שהן מתיישבות זה
"וואו איזה ריח טוב יש כאן"
אני כל כך אוהבת להעניק עיסוי ארומטי מפנק ומרגיע שמצד שני יכול להיות גם מעורר, מניע וממלא באנרגיה.
הכל תלוי במה שנחוץ לאישה באותו היום או תקופת החיים שבא היא נמצאת והגיע אלי לקבלת הטיפול.
כמו כן ובהתאם לכך גם אבחר את השמן המדויק עבורה אבל והכי חשוב לפני שארקח את התערובת שמן לטיפול העיסוי אתן לה להריח את השמן כדי לדעת אם היא מתחברת בכלל לריח וגם אוסיף ואשאל אותה כמה שאלות ממוקדות כדי לשלול קונטראינדיקציות לשמנים איתם ארצה לעבוד כיון שלא כל שמן מתאים לכל אחת, עלול להיות לא מדויק ואף מסוכן במקרים קיצוניים.
אני זוכרת תקופה בחיי, רגע לפני שטסתי לטיול הגדול, בה הרגשתי מאוד לא טוב, היו לי המון כאבי בטן לא ברורים ואמא שלי מאוד פחדה שאסע במצבי הבריאותי אבל בליבי ידעתי שעלי לעשות שינוי בחיי ולנסוע למרות הכל.
בחודש הראשון כשהגעתי למזרח פגשתי מאסטר לרייקי שלימד אותי לטפל בעצמי בשיטה הזו, הוא פתח עבורי את ערוצי האנרגיה של הרייקי ועד מהרה כל מחושי הבטן שסבלתי מהם נעלמו.
מאז אני מקפידה על טיפול רייקי אישי לעצמי אבל גם מצרפת אותו לכל טיפול אחר שאני עושה, הוא חלק בלתי נפרד מחי היום יום שלי וגם משפחתי, ילדי ואפילו הכלבה חווים את מגע הרייקי המרפא, כמו כן אני משתמשת באנרגיית הרייקי לשליחת כוונות לעולם לשם יצירת מציאות וריפוי למי שמבקש וצריך/כה..
אני מאוד אוהבת במקרים מסוימים לשלב בטיפולי המגע שלי את כוסות הרוח,
המטופלות שלי כבר מכירות אותו טוב ואף מבקשות במפורש שאשתמש בהם.
זהו כלי יעיל ביותר ובטוח לגמרי.
לאחרונה הוספתי לארגז הכלים שלי את טיפולי הדיקור היבש עם נגיע גם בנקודות דיקור מהעולם האורתופדיה הסינית, לדעתי זה שילוב מנצח וכלי מדהים שמקפיץ את תוצאות הטיפול בכאב.
מה זה דיקור יבש?
או בשמותיו הנוספים, דיקור מערבי או דיקור רפואי, הוא טכניקה חדשה לטיפול בכאבי שרירים ושחרור נקודות הדק, נקודות כאב – טריגר פוינט, שבה המטפל מחדיר מחט דקה ישירות לתוך השריר, ללא הזרקת חומר.
הטכניקה של הטיפול פועלת על הרקמה השרירית, בשל כך טכניקת הדיקור היבש יעילה מאוד כאשר מדובר על כאבים כרוניים שמקורם הוא בשריר: כאבים שונים בשרירי הצוואר, כאבי שרירים כתוצאה מתאונת דרכים, כאבים בגב וכאבי שכמות, כאבים בשרירי התאומים בעיקר אצל אנשים אשר מבצעים פעילות ספורטיבית לעיתים קרובות ועוד. בנוסף על כך דיקור יבש יעיל גם לטיפול בדלקות גידים כמו למשל: דלקת בגיד אכילס, דלקת בגיד הארבע ראשי וכו', הוא יעיל גם בהפחתה של כאבים כרוניים הנובעים מבעיות עצביות שאחד מהתסמינים המשניים שלהם הוא כיווץ שרירים יתר על המידה.
טכניקת הטיפול
טכניקת דיקור יבש מתחלקת ל-3 שלבים עיקריים.
- בשלב הראשון אני מזהה את המקור לכאב בשריר באמצעות מישוש של השריר שאמור לגרום לכאבים מתאימים עליהן המטופלת מתלוננת. במרבית המקרים אני ארגיש תחושה של נוקשות באזור השריר.
- בשלב השני אחדיר את המחט המתאימה לנקודה המתאימה בשריר של המטופלת לאחר שאנקה את האזור באלכוהול.
- כאשר המחט נמצאת בתוך גופה של המטופלת אבצע תנועות קלות עם המחט בתוך השריר כדי להגיע למצב של כיווץ לא רצוני של השריר, לאחר כיווץ לא רצוני של השריר הוציא בעדינות את המחט.
המחט למעשה עושה את עבודת השחרור וההנעה של הדם והאנרגיה ועל ידי כך נותנת לגוף את האפשרות והחיזוק לרפא את עצמו.
בנוסך לטיפול הדיקור אני אוהבת וחושבת שחשוב לתת גם מקום לתנועה ולכן אני אעבוד עם המטופלת על תרגילים שאותם היא תוכל גם לתרגל בביתה ושהם יכולים לסייע לה לשחרר את העומס והכאב מאזור הספציפי עליו עבדנו בטיפול.